''HDP bir ABD projesidir! HDP'ye destek isteyenler ihanet içinde''

12'nci Olağan Genel Kurulu'nu toplayan 68'liler Birliği Vakfı, sonuç bildirgesinde PKK'ya baraj atlatma kampanyasına sert ifadelerle tepki gösterdi. 68liler, etnik ve mezhepsel bölücülüğün "solculuk" olarak adlandırılamayacağını vurguladı. Bildiride "68’lilik, hiçbir zaman ve hiçbir koşulda Biji Obama'cı, emperyalizm işbirlikçiliğinin savunucusu olamaz" denildi.

''HDP bir ABD projesidir! HDP'ye destek isteyenler ihanet içinde''

7 Haziran seçimleri için HDP'ye baraj atlatma kampanyasına gerçek 68'lilerden sert bir tepki geldi. 12'nci Olağan Genel Kurulu'nu yapan 68'liler Birliği Vakfı bir bildiri yayımladı.

Bildiride emperyalizm ile işbirliği içinde olanların, 68'lilerin adını kullanarak fayda sağlamaya çalıştığı vurgulandı. "Etnik ve mezhepsel bölücülük solculuk değildir" denildi.

68'lilerin Şeyh Sait ve Saidi Nursi ile yan yana getirilemeyeceğinin altı çizildi.

Bildiride "dünyadaki ilk milli kurtuluş savaşının kazanıldığı bu coğrafyada emperyalizm ve işbirlikçileri bir kez daha yenilgiye uğratılacaktır" denildi.

Ulusal Kanal'a konuşan Vakfın Yönetim Kurulu üyesi Namık Kemal Boya, HDP'ye destek isteyenlerin ihanet içinde olduklarını söyledi.

HABER: DENİZ ADALI KAMERA: ŞENGÜL DERİN