Sahte ihbar mektuplarını F tipi polislerin yönlendirdiği tespit edildi

F tipi polislerin sahte ihbar mektupları ve gizli tanıklar ile kurduğu kumpaslar iddianame konusu oldu. Tevhid Selam iddianamesinde sahte ihbar mektuplarının F tipi polisler aracılığıyla gönderildiği tespit edildi. Gazeteciler Fehim Taştekin, Hüsnü Mahalli ve Türkiye Caferileri Lider Selahattin Özgündüz de kumpas kurulan kişiler arasında yer aldı.

Sahte ihbar mektuplarını F tipi polislerin yönlendirdiği tespit edildi

Tevhid Selam grubunu izleyen F tipi polislerin soruşturmayı bahane ederek çok sayıda kişi ve kuruma kumpas kurduğu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tevhid Selam soruşturmasında siyasetçilerden askeri personele, TÜBİTAK uzmanlarından bürokrat, gazeteci ve işadamlarına bin 706 kişiyi yasa dışı dinlendiğini tespit etti.

Tevhid Selam iddianamesinde F tipi polislerin yasa dışı dinlediği kişilere kumpas kurmak için parayla sahte ihbar mektupları yazdırdığı ve sahte gizli tanıklar ayarladığı belirtildi.

İddianameye göre A. K. isimli şahıs F tipi polislerin yönlendirmesiyle 25 Haziran 2012'de emniyete ihbar mektubu gönderdi. A. K. ifadesinde F tipi polislerin e-posta ihbarı için kendisine para verdiğini açıkladı.

İhbar mektuplarında "Türkiye'deki dinci terörün İran Devleti tarafından desteklendiği ve radikal dinci teröristlerin İran İstihbaratı Salawa tarafından eğitildiği" gibi İran'ı hedef alan ifadeler kullanıldı.

Gazeteciler Fehim Taştekin, Hüsnü Mahalli ve Caferi Lider Selahattin Özgündüz de sahte ihbar mektuplarında isimleri geçirilerek kumpas kurulan isimler arasında yer aldı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr