Milli uzun menzilli füze sistemi geliştirilecek

Savunma sanayiide 5 milyar dolar bedelli 22 projenin daha hayata geçmesi için yeni kararlar alındı. Hayata geçirilecek projeler arasında milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesi de var

Milli uzun menzilli füze sistemi geliştirilecek

Türk ordusu cephede savaşıyor. Mehmetçiğin terör örgütlerini bozguna uğratması için de milli savunma sanayii hızla gelişiyor.

Bu kapsamda Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı. 5 milyar dolarlık 22 yeni proje için önemli kararlar alındı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile İçişleri Bakanı Soylu ilk kez katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savunma sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik proje ve faaliyetlerin ele alındığı toplantıda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da hazır bulundu.

Zirvede, Rusya'dan S-400 füze sistemi alımına ilişkin anlaşmanın detaylarının da masaya yatırıldı.

Müsteşarlık tarafından yürütülen savunma sanayi projeleri ve faaliyetlerine ilişkin de değerlendirmeler yapıldı. Buna göre, milli uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projelerin hayata geçirilmesi için karar verildi.

"HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER: Zirvede, farklı özellikteki füze ve akıllı mühimmat projeleri, elektronik karıştırma ve elektronik harp projeleri, çeşitli kalibre ve ebatta bomba atar tüfek ve tabanca geliştirme ve seri imalat projeleri hakkında ilgili kararlar alınmıştır. Bunların yanı sıra, deniz platformları ve deniz platformlarından atılabilen füze ve silah sistemlerine ilişkin projeler, tank modernizasyonu ve seri üretime ilişkin projeler hakkında ilgili da kararlar verildi."

Zirvede bu projelerle birlikte yeni ve ileri versiyon İnsansız Hava Araçları Sistemlerinin geliştirilmesi de görüşüldü.

ulusal.com.tr

füze savunma