Akdoğan'dan açıklama: Erdoğan'ın ABD'de ikna edilmesi söz konusu değil

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Amerika'nın IŞİD operasyonunu değerlendiren Akdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'da ikna edilmesi söz konusu değil. Birilerinin dolduruşuna gelerek değil, ölçülü hareket etmek lazım" dedi. Akdoğan, sadece IŞİD için değil, bölgede kapsamlı bir operasyonun gerekli olduğunu vurguladı.

Akdoğan'dan açıklama: Erdoğan'ın ABD'de ikna edilmesi söz konusu değil

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Amerika'nın öncülüğünde yürütülen IŞİD operasyonuyla ilgili konuştu.

Akdoğan, Türkiye'nin IŞİD koalisyonuna katılmamasını değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı, "Cumhurbaşkanı Etdoğan'ın Amerika'da ikna edilmesi söz konusu değil. Birilerinin dolduruşuna gelerek değil, ölçülü hareket etmek lazım. Türkiye üzerinde tek taraflı baskı yanlış. IŞİD ile mücadelede Türkiye her türlü işbirliğine açık. Türkiye psikolojik operasyonlarla harekete geçmez. Operasyona desteğin kapsamı tartışılıyor. Askeri işbirliğinin farklı boyutları var. Sorun sadece IŞİD değil, kapsamlı bir senaryo gerek. Tampon bölge insani yardım için gerekli" dedi.

Açılım sürecine de değinen Akdoğan, sürecin şimdiye kadar en iyi noktada olduğunu söyledi ve HDP ile saha sık görüşeceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye abd erdoğan yalçın akdoğan ışid