Uzun zamandır beklenen ihale bugün tamamlandı

Uzun zamandır beklenen 4G ve 5G ihalesi bugün tamamlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun merkezine düzenlenen ihalelede Turkcell 8, Vodefone ve Avea 5 frekans aldı. Frekans paketleri için şirketler toplamda 3 milyar 356 milyon Avro ödeyecek.

Uzun zamandır beklenen ihale bugün tamamlandı

Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun merkezinde yapılan ihale yaklaşık 7 saat sürdü. İhaleyi, kurumun Başkan Yardımcısı Deniz Yanık yönetti.

İhaleye ilk başta 4 şirket katıldı. Ancak Netgsm şirketi şartnamelerin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle ihaleden çekildi.

İhalede en çok frekansı 8 frekans ile Turkcell alırken, Vodefone ve Avea 5’er frekans aldı. Şirketler 18 frekans için toplamda 3 milyar 356 milyon Avro ödeyecek.

İhale şartlarına göre şirketlerin, yeni teknolojiyi 2016 yılının Nisan ayı sonuna kadar hizmete hazır hale getirmesi gerekiyor.

Kullanıma 2016 Nisan'ında açılacak olan IMT Teknolojisi çok hızlı internet olanağı sunacak. Örneğin 3G teknolojisi ile 1 saatte inen bir dosya 5G ile sadece altı buçuk dakikada inecek.

ulusalkanal.com.tr

5g 5g