Serkan Koç’un hazırladığı 1915 belgeseli soykırım iddialarına net bir yanıt veriyor

Türkiye'ye yönelik "soykırımla yüzleşin" baskısına tarihsel gerçekleri gözler önüne seren bir belgeselle yanıt verildi. Ermeni Belgeleriyle 1915 isimli Belgeselde üzerinde oynanmış fotoğraflar ya da belgeler yok, dönemin tanıkların anlatımları var. 1915’in Galası Talat Paşa Komitesinin ev sahipliğinde Ankara’da yapılırken buluşmaya çok sayıda seçkin isim katıldı.

Serkan Koç’un hazırladığı 1915 belgeseli soykırım iddialarına net bir yanıt veriyor

Batı merkezli Türkiye’yi soykırımla suçlama kampanyasına yapımı tamamlanan bir belgeselle yanıt verildi. Ermeni belgeleriyle 1915 isimli belgesel soykırım iddialarının karşısına iddialı bir şekilde çıkıyor.

Belgeselin yönetmenliğini Serkan Koç yapıyor. Belgesel bir propaganda filmi değil. Türkler ve Ermeniler arasında düşmanlığı körükleyen yorumlar yok, çarpıtılmış belgelere de yer verilmiyor. O günlerde ne yaşandıysa tanık anlatımlarıyla izleyicilere sunuluyor.

Belgeselin galası Talat Paşa Komitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Barolar Birliği’nde yapıldı. Çok sayıda önemli isim galaya katıldı.

Belgeselin Danışma Kurulunda Emekli Büyükelçilerden Şükrü Elekdağ, Nüzhed Kandemir, yerli ve yabancı tarihçilerden Profesör Doktor Justin Mccarty, Profesör Doktor Norman Stone, Doktor PAT WALSH ve Doktor Mehmet Perinçek ile Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Profesör Doktor Yusuf Halaçoğlu gibi isimler yer alıyor.

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

veriyor 1915 belgeseli