Ankara'da bir skandal daha!

Ankara'da içme sularından kaynaklanan salgın giderek artarken bir skandal daha yaşandı. Ankara'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, temiz su raporu alacağı laboratuar yok. Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara’daki içme sularının tahlilini yapan kurumların akreditasyonu olmadığını söyledi. Dolayısı ile bu kurumların verdiği raporların uluslararası geçerliliği yok.

Ankara da içme sularından kaynaklı yaşanan salgın hastalık giderek artıyor. Vatandaşlar ishal, midede kramp gibi şikayetlerden hastanelere akın ediyor. Bunlar yaşanırken Ankara'da yeni bir skandal ortaya çıktı.

Çevre Mühendisleri odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara’daki içme sularının tahlilini yapan kurumların akreditasyonu olmadığını söyledi. Ankara'da içme suyu ile iligili verilen raporların uluslararası geçerliliği yok. Yani Melih Gökçek’in Ankara'da temiz su raporu alacağı bir laboratuvar "yok".

Bozoğlu, laboratuvar akreditasyonunun ne anlama geldiğini ise şu cümlelerle özetledi.

Bozoğlu, laboratuvarlardan raporların kesinlikle kamuoyu ile paylaşılmadığına da dikkat çekti.

Ankara’da temiz su ölçümlerini yapması gereken Hıfzıssıha laboratuvarının uluslararası akreditasyonu bulunmuyor, Halk Sağlığı Kurumu’na bağlı Etimesgut’taki laboratuvarın akreditasyonu ise askıda.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: SERKAN BAYRAKTAR

ulusalkanal.com.tr