Yılmazer ve Demirhan'ın da aralarında olduğu 143 polis müebbet hapis cezası ile yargılanacak

F tipi örgüte bağlı polisler hakkında bir iddianame daha kabul edildi. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, 23'ü tutuklu 143 polis sanık olarak yer aldı. İddianamede tüm sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Eski istihbaratçı polis şefleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan da sanıklar arasında.

Yılmazer ve Demirhan'ın da aralarında olduğu 143 polis müebbet hapis cezası ile yargılanacak

İstanbul Emniyeti'ne yuvalanan Fethullahçı polisler hakkında yeni bir iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İddianamede, 143 polis sanık olarak yer aldı. 23'ü tutuklu olan polisler arasında Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve İstanbul istihbarat müdürü Erol Demirhan da var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Okan Özsoy'un hazırladığı 721 sayfalık iddianamede 57 "mağdur", 209 "müşteki" bulunuyor.

İddianamede, Eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile diğer 141 sanığın tamamının ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Ayrıca Ali Fuat Yılmazer hakkında bin 924 yıla kadar, Erol Demirhan hakkında ise 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diğer 141 şüpheliye "resmi belgede sahtecilik, iftira, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" gibi suçlardan, 35 ila 878 arasında değişen cezalar istendi.

Tüm sanıklara ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' ve ''silahlı örgüte üye olmak'' suçlaması da yöneltildi. Tutuksuz tüm sanıkların bu suçtan tutuklanması talep edildi.

Soruşturma kapsamındaki 29 şüphelinin ise dosyası ayrıldı. Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 şüpheli hakkındaki dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.

ulusalkanal.com.tr