Meclis Başkanı Kahraman: 4 genel başkana mektup göndereceğim

Anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı İsmail Kahraman "4 genel başkana mektup göndereceğim ve üye isteyeceğim" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman: 4 genel başkana mektup göndereceğim

Meclis Başkanı İsmail Kahraman yeni anayasa için kameralar karşısındaydı bugün. Yeni anayasa komisyonunu hızla kurmak için Meclis'deki 4 siyasi partiye davet mektubu göndereceğini açıkladı. Kurulacak komisyona başkanlık edeceğini belirten Kahraman, "yeni anayasa Meclisin büyük bir başarısı olacaktır" dedi. Başkanlık sisitemi hakkındaki görüşleri sorulan Meclis Başkanı "Bu sistem şu ya da bu şekilde elden geçirilmelidir " yanıtını verdi.

Meclis'teki partilere yeni anayasa uzlaşma komisyona milletvekili vermeleri için davet gönderilecek. Daveti liderlere mektupla ileteceğini belirten Meclis Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasanın yapılmasının Meclis'in başarısı olacağını söyledi.

Meclis'te basın açıklaması yapan İsmail Kahraman'a uzlaşma komisyonunda başkanlık sisitemi önerisinin ele alınıp alınmayacağı soruldu. Kahraman, buna komisyonun karar vereceğini kaydetti.

Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz sorusunu yanıtlayan Meclis başkanı sistemin değişmesinden yana olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

meclis başkanı ismail kahraman