Hakkarili kadınlar PKK'ya tepki gösterdi

Hakkari'de, Diyarbakır annelerine destek için Türk Bayrakları ile yürüyüş düzenledi. Terör örgütü PKK'ya tepki gösteren Hakkarili kadınlar, teröre karşı birlik çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki evlat nöbeti ise ailelerin çocuklarına kavuşma kararlılığıyla sürüyor. Bir aile daha nöbete katıldı.

Hakkarili kadınlar PKK'ya tepki gösterdi

Türk Milleti tek yürek olup, bölücü teröre karşı kenetlendi. Hakkari'de, Diyarbakır annelerine destek, terör örgütü PKK'ya tepki yürüyüşü düzenlendi.

.

Kent merkezindeki bir otelin önünde toplanan kadınlar, HDP binasının bulunduğu caddeye tepki sloganları ile yürüdü.

Kadınlar adına açıklama yapan güvenlik korucusu Elmas Adıyaman, tüm yurttaşları terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarına karşı mücadeleye çağırdı.

Yürüyüşe, şehit ve gazi aileleri, evlatları dağa kaçırılan aileler, bazı kitle örgütleri ile siyasi parti temsilcileri de katıldı. Diyarbakır anneleriyle yapılan görüntülü görüşmenin ardından da eylem son buldu.

Diyarbakır'da HDP İl Binası önündeki evlat nöbeti giderek büyüyor. Beyhan Dağyeli, 6 yıl önce 22 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen oğlu Ozan için nöbete katıldı.

Esmer Koç, 7 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan kızı Zübeyde için, Güzide Demir de, 4 yıl önce 16 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Aziz için mücadele ediyor.

Aileler evlatlarına kavuşuncaya kadar mücadelede kararlı olduklarını söylüyor. Onlar, kendisi gibi yüreği yanık aileleri nöbete katılmaya, herkesi de mücadeleye omuz vermeye çağırıyor.

ulusal.com.tr

pkk hdp Hakkari diyarbakır anneleri türk bayrakları