Şili'de bir kent tamamen kül oldu

Şili'de bir kent tamamen kül oldu. Haftalardır devam eden orman yangınlarından etkilenen Santa Olga kentinde binden fazla bina yandı. Alevlerin bilançosu sadece bunla sınırlı kalmadı. 4'ü itfaiye personeli 7 kişi öldü. 2 kişi ise hâlâ kayıp. Rusya, Şili'ye yardım için süper tanker uçak gönderdi.

Şili'de bir kent, birkaç haftadır süren orman yangınları nedeniyle tamamen küle döndü.

Şili'nin Maula bölgesinin en büyük yerleşim yeri olan Santa Olga kentinde aralarında okullar, kreşler, mağazalar ve postane binasının da olduğu binden fazla bina yandı. Yangınlarda aralarında dört itfaiye personelinin de olduğu yedi kişi yaşamını yitirdi, iki kişi halen kayıp.

Son haftalarda aşırı yüksek seyreden hava sıcaklıkları bitki örtüsünün kurumasına yol açmıştı. Kuruyan bitkilerin sıcaklığın etkisiyle tutuşmasıyla başlayan 90'dan fazla orman yangını alevlerin hızla yayılmasına neden oldu.

Yangın söndürme çalışmalarına 5 binden fazla itfaiye personeli ve asker katıldı. Şili'nin henüz yaralarını saramadığı deprem felaketinden sonra yaşadığı orman yangınları için uluslararası yardımlar da gelmeye başladı.

Rusya, tonlarca su alabilen süper tanker uçağını yangınların söndürülmesinde kullanılmak üzere Şili'ye gönderdi.

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet yangınlar nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan etti. Orman yangınlarında 238 bin hektar orman yandı, 4 bin kişi evlerinden tahliye edildi.

ulusalkanal.com.tr