İbrahim Kalın ve Mehmet Nuri Ersoy Berlin'de

Türk heyet bugün Berlin'deydi. Ziyaretin temelinde turizm vardı. Aşı ve Avrupa Birliği Zirvesi de gündemdeydi. Görüşmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın ve Mehmet Nuri Ersoy Berlin'de

Haziran ayına sayılı günler kaldı, Türkiye'nin turizm diplomasisi sürüyor... Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'da temaslarda bulunuyor. Türk heyetinin Berlin ziyaretindeki ana gündemi turizm ve ikili ilişkiler oldu.

Berlin yönetimi geçen yıl yaz aylarında İzmir, Antalya, Aydın ve Muğla'ya yönelik seyahat uyarısını kaldırmıştı. Kademeli normalleşmenin ardından, Türkiye'ye yönelik güvenli turizm için alınan önlemler Berlin heyeti ile masaya yatırılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanında Almanya ile ilişkilere de değindi:

- Öncelikli olarak güvenli turizm seyahati için Türkiye'nin yaptıklarını kendilerine anlattık. Biliyorsunuz güvenli turizm çalışmaları geçen yıl başladı ve çok da olumluydu. Bu sene turizm çerçevesinde bu çalışmaları genişlettik.

- Alman meslektaşlarımız da bu trafiğin hızlı başlamasını istiyor. Zaten bizim köklü ilişkilerimiz var Almanya ile. çok fazla sayıda Türk vatandaşı da Almanya'da yaşıyor. Onların da tatil olarak Türkiye'yi kullanması ve koordine edilmesi durumu önemli. Bütün bunlara baktığımız zaman bu trafiği güvenli bir şekilde sağlamamız gerekiyor.

Sözcü Kalın ise haziran sonunda yapılacak Avrupa Birliği Zirvesi'nin önemini vurguladı. Somut adım atılmasını beklediklerini söyledi:

- Oradan artık Türkiye'nin beklentileri konusunda somut adım atılmasını bekliyoruz. Bu talebimizi yine ileteceğiz. Son zirveden sonra bir hareketlenme oldu. ab başkanlığının Türkiye ziyareti olumlu idi. Fakat bunu daha ileriye götürüp netice almak amacıyla temaslarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz.

Temaslarda aşı tedariki de önemli bir gündem maddesiydi.

Bakan Ersoy, Almanya'dan Türkiye'ye seyahatlerde, PCRtesti istenmesi konusunun Alman mevkidaşı ile gündeme geldiğini belirtti. "Bu iş fazla uzamaz. Onların aldığı kararlara Türkiye’yi de uyumlu hale getireceğiz." dedi.

türkiye İbrahim Kalın almanya Kovid19 türk test turist turizm mehmet nuri ersoy Kültür pcr