Asker sınıra hendek kazıyor!

Türk ordusu Mardin Nusaybin'deki mayınlı alana hendek kazmaya başladı. İki metre derinliğindeki hendeğin "kaçak geçişleri önlemek" amacıyla kazıldığı belirtiliyor. Şırnak sınırına da askeri toplar ve tank sevk edildi

Asker sınıra hendek kazıyor!

Sınırlarda hareketlilik arttı, Mardin Nusaybin sınırına hendek kazıldı, Irak'a komşu Şırnak'a da uzun menzilli obüs ve tank sevk edildi.

Mardin’de hendeklerin kazıldığı alan Nusaybin ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasında kalan mayınlı bölge. Hendeklerin genişliği üç, derinliği iki metre. Türk askerleri tarafından kazılan hendekler bir kamyonun rahatlıkla manevra yapabileceği genişlikte.

Hendeklerin "kaçak geçişleri önlemek" amacıyla kazıldığı belirtiliyor. Hendek kazımı sırasında güvenlik önlemlerini de 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Kenan Dalbaşar Kışlası’nda görevli askerler alıyor.

Şırnak'ta ise sevkiyat hareketliliği var. Şırnak sınırına, bir uzun menzilli obüs topu ile bir Karayel tankı gönderildi. Obüs topu ve bir Karayel tankı, İpek Yolu’ndan geçerek Cizre ilçesine doğru gitti.

Askeri top ve tankı taşıyan TIR’ların güvenliği ise iki askeri zırhlı Kobra aracı tarafından sağlandı.

ulusalkanal.com.tr

asker hendek kazıyor sınıra