Alman Cumhurbaşkanı'ndan hükümete sert eleştiri

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck , ODTÜ ziyaretinde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin tehlikede olduğuna dikkat çeken Gauck, "İtiraf ediyorum bu gelişme beni korkutuyor" dedi.

Alman Cumhurbaşkanı'ndan hükümete sert eleştiri

Ankara temaslarında hükümete sert eleştiriler yönelten Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, ODTÜ ziyaretinde de eleştirilerini sürdürdü.

Gauck, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde öğrenciler ve akademisyenlere hitaben bir konuşma yaptı.

Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin tehlikede olduğuna dikkat çeken Gauck, "kaygı duyuyorum" dedi.

"Herhangi bir yerde hukuk devletini ve birçok ülkede denenmiş olan kuvvetler ayrımını kısıtlama eğilimi gördüğüm zaman bunu özel bir kaygıyla izlerim. Dolayısıyla bugün burada kendime, hükümet hoşuna gitmeyen çok sayıda savcı ve polisi yerinden alır ve şahısların kim olduklarına bakmaksızın çarpık gelişmeleri aydınlatmalarına bu şekilde engel olur ya da hoşnut olunmayacak kararlardan kaçınmaya çalışırsa, yargı bağımsızlığı halen güvence altında olur mu diye soruyorum."

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, internet yasakları ve basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamaları da eleştirdi.

"İtiraf ediyorum bu gelişme beni korkutuyor. Özellikle de fikir ve basın özgürlüğü kısıtlandığı için. İnternet ve sosyal iletişim ağlarına erişimin kısıtlandığı, eleştirel bakış açısına sahip gazetecilerin işten çıkarıldığı, hatta yargılandığı, gazetelere yayın yasağının getirildiği ve yayıncıların hukuki baskı altına alındıkları zamanları yaşıyoruz."

ulusalkanal.com.tr

AKP odtü hükümet