Filistin'e ihanet anlaşması

Beyaz Saray'daki Filistin'e ihanet anlaşması sonrası ABD'den yeni bir hamle daha geldi. Washington, 5 ülkenin daha İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeyi düşündüğünü açıkladı. Öte yandan ABD'nin Katar'a askeri anlamda özel bir statü vermeye hazırlandığı belirtildi.

Filistin'e ihanet anlaşması

Beyaz Saray, üçü Orta Doğu'dan, ikisi ise bölge dışından olmak üzere beş ülkenin daha İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeye yakın olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Kalemi Mark Meadows, Trump'ın seçim kampanyası için gittiği Wisconsin eyaletinde basın mensuplarına gündemi değerlendirdi.

Meadows, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasındaki sözde normalleşme anlaşmasını hatırlatarak, "5 ülke daha İsrail'le ilişkilerini normalleştirmeyi ciddi şekilde düşünüyor, bunların üçü bölgeden, ikisi ise bölge dışından." dedi.

Meadows ülke ismi açıklamaktan ise kaçındı.

Öte yandan ABD yönetiminin, Katar'ı yabancı ülkelere savunma ticareti ve güvenlik iş birliğinde fayda sağlayan "NATO üyesi olmayan önemli müttefikler" statüsüne eklemeyi planladığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Arap Körfezi işlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Vekili Timothy Lenderking, telekonferans yoluyla açıklamalarda bulundu.

Katar'ın Körfez bölgesinde ABD için önemli müttefiklerden biri olduğunu belirten Lenderking, ekonomik iş birliğinin yanı sıra Orta Doğu'daki en büyük ABD askeri üssüne de ev sahipliği yapmasına dikkati çekti.

abd filistin katar Beyaz Saray