TAY-DER, Bülent Tezcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama talep etti

CHP Milletvekili Eren Erdem, MİT TIR'ları dosyasını Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan aldığını açıkladı. Erdem, bildiklerini savcılığa da anlatacağını söyledi. Erdem'in beyanı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Bülent Tezcan ile ilgili "gizli bilgileri ifşa etmek" suçlamasıyla suç duyurusu yapıldı.

Yeniden aday gösterilmeyen CHP Milletvekili Eren Erdem, Zaman Gazetesi'ni CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla ziyaret ettiğini, MİT TIR'ları dosyasını da Bülent Tezcan'dan aldığını açıkladı.

Eren Erdem'in beyanları üzerine Bülent Tezcan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri ifşa etmek" suçlamasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verildi.

Aday gösterilmedi, aradan 24 saat geçmeden hakkında yurt dışı yasağı konuldu. Ailesiyle Almanya'ya gidişine izin verilmedi. Dün de hakkında kaçma şüphesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesi istendi.

Peş peşe yaşanan gelişmeler üzerine Eren Erdem konuştu. Erdem, FETÖ karargahı Zaman Gazetesi'ne CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla destek ziyareti yaptığını söyledi.

Eren Erdem'e iktidar kanadından yöneltilen suçlama, "MİT TIR'ları dosyasını deşifre etmek". Erdem, belgeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan aldığını açıkladı.

Milletvekili aday listesinde Bülent Tezcan nedeniyle alınmadığını söyleyen Eren Erem, "kurultay süreçlerinde Bülent Tezcan ile karşı karşıya pozisyon olmamızdan kaynaklı olarak bugün listelerde değilim" diye konuştu.

CHP Milletvekili Eren Erdem'in açıklamaları üzerine Fetullahçı Terör Örgütü İle Sivil Mücadele Platformu, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği bu kez de CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında suç duyurusu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde Bülent Tezcan, devletin gizli kalması gereken belgelerini ifşa etmekle suçlandı. Dilekçede Tezcan'ın tutuklamaya yönelik yakalanması istendi.

Eren Erdem'in açıklamalarının ardından CHP'de gece yarısı mesaisi başladı. Sabah saatlerine kadar genel merkez yönetimi ve milletvekilleri telefon trafiği ile konuyu değerlendirildi. CHP kulislerinde Eren Erdem'in kesin ihraç istemiyle" disipline gönderilebileceği konuşuluyor.

MİT TIR'ları davasının firari sanığı Can Dündar da MİT TIR'ları belgelerini CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'ndan aldığını söylemişti. Can Dündar ifadesinin ardından yurt dışına çıkmış, Enis Berberoğlu da tutuklanarak cezaevine girmişti.

Tezcan'dan MİT TIR'ları açıklaması

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Eren Erdem'in " Zaman gazetesine Genel Başkan'ın talimatıyla gittim, MİT TIR'ları belgelerini Tezcan'dan aldım" sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Tezcan daha önce MİT TIR'larına ilişkin belgeleri Meclis'te açıkladığını ve o toplantı sonrasında da o belgeleri isteyen gazetecilere verdiğini belirtti. Tezcan, CHP Milletvekili Eren Erdem'in de o dönemde gazetecilik yaptığını söyledi.

Tezcan, "Her namuslu siyasetçi, böyle bir belgeyi bulduğu zaman açıklar." dedi ve devamında şunları söyledi: "Her namuslu gazeteci böyle bir belgeyi yazar ve takip eder Her namuslu siyasetçi de söylediği sözün arkasında durur Bu iş bu kadar basittir."

HABER: UFUK AKKAYA

ulusal.com.tr

Bülent Tezcan eren erdem