TL yüzde 23 değer kaybetti

Türk lirası dolar karşısında yüzde 23 değer kaybetti. İtiraf gibi açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi. Zeybekci, "Dengeyi bozacak el kol hareketlerinden kaçınmamız gerekir" dedi

TL yüzde 23 değer kaybetti

Dolar yükseldi, Türk Lirası değer kaybetti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 23'e vardığını açıkladı.

Posta Gazetesi'ne konuşan Zeybekçi, siyasi tartışmalara vurgu yaptı, "dengeyi bozacak hareketlerden kaçınmalı" ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: YERE SAĞLAM BASMALIYIZ

2014 yılının Haziran ayından bugüne kadar euro, dolar karşısında yüzde 28 değer kaybetti, Türk Lirası yüzde 23 değer kaybetti. Türkiye dünya ekonomisi için yüzde 1'lik paya sahip.Şİmdi bu ortamda iki ayağımızı yere basmamız lazım. Dengeyi bozacak el kol hareketlerinden kaçınmamız gerekir.

Bakan Zeybekçi "el kol hareketlerinden" siyasi tartışmaları da kastettiğini belirtti. Merkez Bankası tartışmalarına vurgu yapan Zeybekci, "Bu konudaki yorumlarımın yanlış yere gitmesini istemiyorum. Merkez Bankası'nın sağlam bir yapısı var zaten. Piyasa kendi dengesini bulur" dedi.