NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'yi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne katılımı gündeme getirmesi NATO’yu rahatsız etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg diplomatik bir dille Türkiye'yi uyardı. Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'dan ayrılması durumunda ortak güvenlik şemsiyesi ve kolektif savunma ayrıcalığından mahrum kalacağını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'yi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Batı’ya yönelik eleştirilerini sürdürmesi ve son olarak da Şanghay İşbirliği Örgütü'ne katılımı gündeme getirmesi NATO’da rahatsızlık yarattı. Konuyla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hürriyet Gazetesi'ne konuştu.

Stoltenberg, NATO üyelerinin bir saldırı durumunda birleşerek ortak savunma oluşturmasını öngören 5. maddesini hatırlattı. Genel Sekreter, “Ben kesinlikle eminim ki Türkiye, hiçbir şekilde bu ortak savunma anlayışını, 5. maddeyi ve NATO birliğini zayıflatacak hiçbir şey yapmayacaktır” dedi.

Türkiye’yi diplomatik dil kullanarak adeta tehdit eden Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'dan ayrılması durumunda ortak güvenlik şemsiyesi ve kollektif savunma ayrıcalığından mahrum kalacağını ifade etti.

Erdoğan’ın NATO’ya bağlılığını ifade ettiğini belirten Stoltenberg, bu durumun Türkiye’nin ve Avrupa’nın güvenliği için çok önemli olduğunu kaydetti.

FETÖ'nün darbe girişimine katılanların hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı olarak yargılanmasını gerektiğini söyleyen Stoltenberg, gerilen Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinin gelişmesinden de memnuniyet duyacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye cumhurbaşkanı erdoğan nato jens stoltenberg