Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçı ertelendi

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında bugün oynanan Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi.

Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçı ertelendi

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmadan yaklaşık 1.5 saat önce başlayan kar yağışı, saha zemininin karla kaplanmasına neden oldu. Görevlilerin çalışmaları sonrası zeminin büyük bölümü temizlenirken, karşılaşma ise 7 dakika gecikmeyle başladı. Kar yağışının yoğun bir şekilde devam etmesi üzerine hakem Mete Kalkavan maçın 6. dakikasında oyunu durdurdu ve takımları soyunma odasına gönderdi. Yaklaşık 10 dakika boyunca görevlilerin zemini temizlemesini izleyen Kalkavan, daha sonra takım kaptanları Tolga Zengin ve Güven Varol'u sahaya çağırdı. Hakem Kalkavan, Tolga ve Güven ile saha içinde yaptığı görüşmenin ardından maçı tatil etme kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi Adnan Sevim ise yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarının yarın da devam edeceği bilgisini aldıklarını, bu nedenle karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Futbol Federasyonu'ndan Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçı açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu maçının daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte kaldığı yerden oynanacağını açıkladı.

Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu akşam Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu kulüpleri arasında oynanan Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 18. hafta müsabakası hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edildi. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda yaşanan elverişsiz hava ve saha koşulları ve bu koşulların yarın da devam edecek olması ve iki kulübümüzün hafta içi oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları göz önüne alınarak tatil edilen müsabaka Federasyonumuz tarafından belirlenecek bir tarihte kaldığı yerden oynanacak."

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: Maçın başında da belliydi ama hakem kurallar gereği biraz zorladı

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Güneş: Maçın başında da belliydi ama hakem kurallar gereği biraz zorladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu ile oynadıkları maçın ertelenmesiyle ilgili olarak, "Maçın başında da belliydi ama hakem kurallar gereği biraz zorladı" dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 6. dakikada tatil edilen ve ileri bir tarihe ertelenen Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçı sonrası açıklamalarda bulunan Güneş, "Hakemle bir şey konuşmaya gerek yok. Saha zeminine baktı ve futbol oynamaya müsait olmadığı için maçı tatil etti. Maçın başında da belliydi ama hakem kurallar gereği biraz zorladı. Kar yağdıktan sonra çizgilerin görünmemesi futbol oynamaya engel teşkil ettiği için maç tatil oldu. Bu bizim için de sıkıntılı bir durum, Mersin cephesi için de. Kendi sahamızda iyi oynayıp kazanmak istiyorduk, o bakımdan iyi olurdu oynasaydık. Rakip için de geldiği deplasmanlardan geri dönülmesi sıkıntılıdır; bir de maddi krizlerle birlikte takımın oynaması gerektiği bir maçtı. Hava şartları böyle olunca hep uymak zorundayız. Artık daha sonraki tarihte oynanacak maçı bekleyeceğiz. İyi bir tarafı ise tabii ki bu sahada sakatlık olabilir. Oyun olarak ne çıkacağını bilmiyorduk" diye konuştu.

Yağışın daha önceden tahmin edildiği ve maç saatinde değişiklik yapılabileceğiyle ilgili bir soru üzerine Şenol Güneş, "Akşam 6'da oynasaydık şimdi bitmişti maç, ama burası biraz tepe. İstanbul'un iç kısımları şu anda daha iyi. Havanın nasıl olacağını bilmiyoruz ve belki antrenman da yapamayacağız. Futbol bu, yazı, kışı, sıcağı, soğuğu var. Elimizden geldiğince Hepsine uyum sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Güneş, Karabükspor maçına A2 takımdan da futbolcu alarak gideceğini vurgulayarak, "Takımda az süre alan oyuncularla birlikte gençleri de takıma katıp orada mücadele edeceğiz" dedi.

Mersin İdmanyurdu Kaptanı Güven Varol'un, "Maçı oynamak istiyorduk" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Güneş, "Biz de oynamak istiyorduk ve bizim için daha da iyi olurdu. Koşullar itibariyle kendi sahamızda oynuyoruz. Hatta rakibimizin kadro sayısının az olduğu bir dönemdeydi. Zaten bu hava koşullarında biz de istiyorduk, ama hakem istemedi. Kurallar gereği, yoksa istemekle olmuyor. Baktığınızda bugün bu kadar kar yağmışsa yarın daha fazla yağacak diye düşünülmüştür. Çarşamba gününe kupa koyulmuşsa, yarın ligi oynatırsanız bu sefer kupayı oynatamazsınız. Yine bu hava devam ederse daha sonra kupanın iki ayağı var, o bittikten sonra ilk 16 takım arasında oynanacak maçlar var. Belki orada sıkışıklık olabilir. Çünkü bizim için de Çarşamba - Pazar kupa ve lig maçları var. İnşallah olumsuzluk olmaz" şeklinde konuştu. DHA