Karaca, F tipi polis şefleri ve avukatlar savunma yapmamak için direndi

“Tahşiyeciler soruşturmasında usulsüzlük” davasının 6’ıncı duruşması sadece 1 polis şefinin savunması ile tamamlanabildi. F tipi polis şefleri ile Hidayet Karaca hazırlanmak için yeterli zamanları olmadığı gerekçesi ile mahkemede savunma yapmamak için direndi.

Karaca, F tipi polis şefleri ve avukatlar savunma yapmamak için direndi

Samanyolu’nun eski Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile F tipi polis şefleri “Tahşiyeciler soruşturmasında usulsüzlük” davasının 6’ncı duruşmasında da savunma yapmamak için direndi. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar sanıkların davayı uzatmaya çalıştıklarını söyledi.

Duruşmanın avukat ve sanıklar savunmalarını hazırlayamadıklarını ve dosyaya yeni giren delilleri görmek istediklerini söyleyerek süre istedi. Talebi reddeden mahkeme duruşmaya ara vererek savunmalara geçilmesine karar verdi.

Karaca ile F tipi polis şeflerinin tavrı aradan sonra da devam etti. Kamuoyunun kumpas soruşturmalarından tanıdığı Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan ve diğer tutuklu polisler tek bir ağızdan konuştu. Gerekçeleri Silivri Cezaevi’nin koşulları oldu. Bazı F tipi polis ve avukatlar davaya 6 ay gibi uzun bir süre ara verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı hazırlanamadıklarını öne süren polislere iddianamenin duruşmada okunduğunu hatırlattı ve bu kapsamada savunma yapmalarını istedi. Polislerin tutumları değişmeyince Mahkeme Başkanı Rüzgar, bu tavrın ileride susma hakkını kullanmak olarak değerlendirilebileceğini açıkladı.

Tutuksuz sanıklardan Tufan Ergüder'de önce savunma yapmak istemedi. Savunmam hazırdı ancak avukatım tüm dosyayı görmeden savunma yapmamı istemedi diyen Ergüder, mahkeme başkanını gerekirse ek savunma yaparsınız sözleri üzerine savunma yapmayı kabul etti.

Ergüder savunmasında idddialardan ziyade uzun uzun polis teşkilatı ve yönetmeliklerini anlattı. Ergüder’in mahkeme başkanı ile savcının kumpas ve usulsüzlüklerle ilgili sorularının hiç birine yanıt vermemesi dikkat çekti. Ergüder tüm sorulara bilmiyorum, hatırlamıyorum sözleriyle yanıtladı.

Tutuklu polislerden Ömer Köse de “17 Aralık Operasyonlarını yapmasaydık Tahşiyeciler denen adamların kimse için buradaki sandalye kadar değeri olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Fethhulah Gülen’in 1 numaralı sanık olduğu dava kapsamında 2’si başka suçtan 12 tutuklu toplam 33 sanık yargılanıyor.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr