Esad açıkladı: Onlara silah gönderdik

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye Ordusu'nun PYD'ye silah verdiğini açıkladı. PYD'nin orduyla aynı bölgelerde 'teröristlere' karşı savaştığını belirten Esad, "Onlara silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşları ve teröristlerle savaşmak istiyorlar" dedi. Suriye Cumhurbaşkanı, birçok farklı gruba da yardım ettiklerini açıkladı.

Esad açıkladı: Onlara silah gönderdik

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah verdiklerini açıkladı.

İngiliz Sunday Times Gazetesi'ne konuşan Esad, Kürtlerin Suriye ordusuyla beraber, aynı bölgelerde “teröristlerle” savaştığını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı, birliklerin ana destek kaynağının Suriye ordusu olduğunu ve ellerinde bunun belgeleri olduğunu belirtti. Esad, “Onlara silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşları ve teröristlerle savaşmak istiyorlar" dedi.

Suriye’deki birçok farklı gruba da yardım ettiklerini ifade eden Esad, "çünkü orduyu ülkenin her yerine gönderemezsiniz. Dolayısıyla, yalnızca Kürtler değil” diye konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı, İngiltere'nin hava operasyonu kararını eleştirerek, operasyonların krizi daha da derinleştireceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr