Ermenistan terör örgütü PKK'ya sarıldı

Ermenistan'ın saldırıları sonrası Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları kurtarma mücadelesinde 6. güne girildi. Ermeni birlikleri köşeye sıkıştırılmış durumda. Stratejik tepelerde kontrol sağlandı. Cephede ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu sivilleri hedef almayı sürdürüyor. Türkiye ise Azerbaycan'a mücadelede tam destek veriyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Milli Savunma Bakanı Akar, "Azerbaycan'ın yanındayız" açıklaması yaptı...

Ermenistan terör örgütü PKK'ya sarıldı

Azerbaycan ordusu, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonlarda kritik zaferler elde ediyor.

Ağdere ilininin Madagiz bölgesindeki bazı stratejik tepelerde kontrol sağlandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, cephenin çeşitli yönlerinde çatışmaların gece boyu devam ettiği bildirildi. Açıklamaya göre, Cebrail-Fuzuli istikametinde Azerbaycan ordusu, Ermenilerin direnişini kırdı. Ermanistan askerleri geri çekilmeye zorladı ve Azerbaycan ilerleme kaydetti. Murov Dağı yönünde de durum Azerbaycan ordusunun kontrolünde.

Gece devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun 5 zırhlı aracı ve çok sayıda askeri etkisiz hale getirildi. Ele geçirilen silah, mühimmat ve araçlar da görüntülendi.

Öte yandan Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top atışlarıyla saldırı gerçekleştirdi. Cephe hattında ağır kayıplar veren Ermenistan terör örgütüne sarılmış durumda. Ermenistan ve PKK, işbirliğini işgal altındaki Azerbaycan topraklarına taşıdı. Karabağ’da Ermeni güçleri ile PKK’nın Suriye’deki kolu terör örgütü YPG teröristleri ile bir araya geldi.

Türkiye ise Azerbaycan'ın yanında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mücadelenin Karabağ kurtulana kadar süreceğini söyledi; desteği bir kez daha vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuştu.

Akar, "Can kardeşlerimizin öz topraklarını geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Ermenistan