Vatandaşın gözü asgari ücret görüşmelerinde: 2. toplantı yarın!

Milyonları ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ikinci toplantısı yarın yapılacak. Salgın önlemleri nedeniyle video konferans ile yapılacak toplantının ev sahibi işveren olacak. Ticaret, Hazine ve Maliye bakanlıkları ile TÜİK'in bazı verileri Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sunması bekleniyor.

Vatandaşın gözü asgari ücret görüşmelerinde: 2. toplantı yarın!

Geçimini asgari ücretten sağlayan milyonlarca işçi Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan gelecek güzel haberleri bekliyor. Komisyon üyeleri 15 Aralık Salı günü ikinci kez toplanıyor.

Asgari ücret maratonunun ilk toplantısı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında 4 Aralık'ta yapılmıştı. Masada hükümeti Çalışma Bakanlığı, işçiyi Türk-İş, işvereni ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil ediyor.

İşveren ev sahipliğindeki ikinci toplantı, Kovid-19 önlemleri kapsamında video konferans ile düzenlenecek. Heyetlerin sunum yaptığı toplantıda TİSK, asgari ücrete ilişkin görüşlerini açıklayacak.

Ticaret Bakanlığı'nın ekonomik veri ve raporlarının da toplantıda sunulması öngörülüyor.

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve hükümet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu yıl Türk-İş heyetinde asgari ücretle çalışan Özgül Yardımcı adında bir engelli yurttaş da yer alıyor.

Komisyon, bu toplantının ardından 2 kez daha bir araya gelecek. Üçüncü toplantı Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılacak. Henüz rakam açıklamayan Türk-İş açlık sınırının altında bir rakama imza atmamayı düşünüyor.

türkiş Asgari ücret TİSK