Eğit donat yılan hikayesine döndü

AKP hükümetinin ABD ile Suriye'ye karşı çatışan teröristleri eğitmek ve silahlandırmak amacıyla imzaladığı "Eğit-donat" anlaşması yılan hikayesine döndü. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, programın başladığını açıkladı ancak nerede kaç kişinin eğitildiğine dair bilgi verilmedi. Pentagon'dan bir başka yetkili ise "Program Türkiye'de başlamayabilir" dedi. Dışişleri Bakanlığı'na göre ise eğitimler önümüzdeki dönemde başlayacak.

Eğit donat yılan hikayesine döndü

19 Şubat'ta imzalandı imzalanmasına ancak açıklamalardan öteye gidemedi. Önce Mart ayında başlanacağı söylendi, sonra "yakında başlayacak" açıklaması yapıldı. Aradan Nisan geçti takvim yaprakları Mayıs'ı gösterdi. Suriye'ye karşı çatışan teröristlerin eğitilip silahlandırılacağı Eğit-Donat programında somut adım atılamadı.

Programa ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini korurken, Ürdün'den bir açıklama geldi. Programın başlandığı belirtildi. Sonra ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM bir açıklama yaptı. CENTCOM'um açıklamasında da programın başladığı doğrulandı. Önceliği IŞİD olduğu vurgulandı. Ancak nerede ve kaç teröristin eğitildiğine dair bilgi verilmedi.

Bir başka Pentagon yetkilisi ise "program Türkiye'de başlamayabilir" açıklaması yaptı. Zira ABD'nin önceliğinin IŞİD AKP'nin ise Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad olduğunu biliniyordu. Bu nedenle görüşmelerde "düşman" tanımı üzerinde anlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Ancak Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'e göre süreç önümüzdeki günlerde başlayacak.

ulusalkanal.com.tr

döndü Eğit donat