Otobüs yolculuklarında yeni dönem

Şehirlerarası otobüslerde yolcular da firmalar da "yeni normal"e uyum sağladı. Otobüslerin bagaj ve yolcu bölümleri dezenfekte ediliyor. Terminallerde eskisi kadar olmasa da yoğunluk yaşanıyor.

Otobüs yolculuklarında yeni dönem

Şehirlerarası otobüs firmaları ve yolcular, seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından "yeni normale" hızlı ayak uydurdu.

Normalleşme adımlarının ardından İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde (İZOTAŞ) eskisi gibi olmasa da yoğunluk göze çarpıyor. Günde 30 bin yolcunun taşındığı otogarda şimdilerde bu rakam 10 bin civarında.

Terminal haftada 3 gün dezenfekte ediliyor. Otobüslerin bagaj bölümünü, camları, koltukları ve emniyet kemerleri titizlikle dezenfekte ediyor. Yola çıkmadan önce şoför ve görevli personelin ateşi ölçülüyor.

Yolcular Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından edindikleri şifreyle bilet alıyor. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Otobüse geçmeden önce yolcuların ateşi ölçülüyor ve hijyen malzemeleri veriliyor. Muavin tarafından kolonya ikram ediliyor.

Otobüsler yüzde 50 doluluk oranıyla seyahat ediyor. Yolcular da kural gereği koltukta tek oturuyor. Bu nedenle fiyatların artması şikayet konusu.

ulusal.com.tr

yeni normal dezenfekte