Melis'e müjdeli haber

Dünya Kemil İliği Bankası aracılığıyla ABD’den bulunan ilik için işlemler kısa bir süre içinde tamamlanacak. Melis de müjdeli haberi Ege Üniversitesi’ndeki odasında öğrendi

Aydınlık/ Toplum servisi

Lösemi hastası Melis Akbaş’a uygun ilik Dünya Kemil İliği Bankası aracılığıyla ABD’den bulundu. İstanbul Üniversitesi Doku Bilgi Bankası Sorumlusu Doktor Fatma Oğuz, “Tedavi eden merkez ve nakil yapacak hekimin de bu vericiyi uygun bulması sonucu vericinin kök hücresinin getirtilme işlemi başlatıldı. Nakil merkezinin uygun gördüğü bir tarih belirlendikten sonra bu işlem gerçekleşecek. Kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi’nde tedavisi devam eden Melis’e müjdeli haberi ailesi verdi. Melis, ilik nakli yapılana kadar kemoterapi tedavisi görmeye devam edecek. Baba Bahadır Akbaş,“Sevincimi kelimelerle anlatamam. Bu mutluluğu anlatacak kelime yok. Haberi alır almaz Melis’e söyledik. Heyecanlı bekleyiş başladı. İnşallah her şey yolunda gider ve kızım sağlığına kavuşur” dedi.

Bakanlık değil hayırsever vermiş

Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilecek “Uygun Gönüllü Vericilerin Belirlenmesi ve Örneklerin Alınması Protokolü”nün imza törenine katıldı. Törenin ardından Müezzinoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, kan örneklerine doku tiplemesi yapılması için gerekli olan 100 bin liranın Sağlık Bakanlığı tarafından değil, bir hayırsever tarafından verildiğini açıkladı. Müezzinoğlu, “Rektörümüz bu anlamda bütçe yetersizliği nedeniyle son günlerde doku tiplemesi yapamadıklarını dile getirdi. Ancak bir hayırsever vatandaş bulabilirlerse yapabileceklerini ifade ettiler. Ben de kendilerine 100 bin liralık yardım yapacak bir hayırseverin pazartesi bu bağışı yapacağını ifade ettim. Geçen pazartesi isminin açıklanmasını istemeyen bağışçımız İstanbul Üniversitesi’ne 100 bin liralık bağışını yaptı. Sağlık Bakanlığı bütçesinden buraya böyle bir bütçe aktarma prosedürümüz yok. Ama o anlamda bizim kamuoyuna söylediğimiz 100 bin liralık yardım bağış olarak yapıldı” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr