'Fethullah Gülen, gönüllü CIA ajanı oldu'

Fethullah Gülen gönüllü CIA ajanı oldu. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan rapora göre, F tipi örgüt, kendi isteği ile Amerikan gizli servisine ajanlık yapıyor. Raporda Amerika'nın da Ortadoğu ve Türkiye'deki stratejilerine uygun olarak Fethullah Gülen'i ülkesinde himaye ettiği ve Gülen ile örgütünü kullandığı belirtildi.

'Fethullah Gülen, gönüllü CIA ajanı oldu'

İstihbarat birimlerinin hazırladığı "Fetullah Terör Örgütü" başlıklı raporda, örgütün faaliyetleri hakkında kritik bilgiler yer aldı. Raporda, Gülen Örgütü'nün Amerikan gizli servisi CIA'e gönüllü ajanlık yaptığı vurgulandı.

Sabah gazetesinin manşetine taşıdığı raporda, örgütün CIA nezdindeki konumu, "walk-in" olarak tabir edilen "kendi isteği ile işbirliği ve ajanlık yapma" şeklinde özetlendi.

Raporda Amerika'nın da Ortadoğu ve Türkiye'deki stratejilerine uygun olarak Fethullah Gülen'i ülkesinde himaye ettiği ve Gülen ile örgütünü kullandığı belirtildi.

FETÖ raporunda Paralel Yapı, ABD'nin Pensilvanya eyaletinden yönetilen, Türkiye'nin ekonomik kaynaklarını kullanan, 165 ülkede yüzlerce kuruluşu, binlerce mensubu ve milyarlarca dolarlık ekonomik gücü olan bir yapı olarak nitelendirildi.

Örgütün üye sayısının tam bilinmediği belirtilen raporda, silahlı faaliyetlere de yer verildi.

Haber, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye de soruldu. Canikli, "bu konuların ispatı kolay değil" dedi.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen