MEB açıkladı! Yarın başlayacak

37 bin öğretmen kadrosu için atama başvuruları yarın başlayacak. Başvurular 10 Eylül'e kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre, ilk kez ataması yapılacak öğretmenlerin 2015 KPSS’den 50 ve üzeri puan almış olmaları gerekecek.

MEB açıkladı! Yarın başlayacak

37 bin öğretmen kadrosu için atama süreci başlıyor.

Başvuruların başlama tarihi 4 Eylül. Öğretmen adaylarının bunun için 7 gün süresi var. 10 Eylül’e kadar işlemlerin tamamlanması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez ataması yapılacaklar için 2015 KPSS’den 50 ve üzeri puan alma şartı arıyor. Öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanıp teslim alınarak, asılları adaylara geri verilecek.

Elektronik Başvuru Formu'nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Atamalar 15 Eylül'de yapılacak.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte bakanlığın internet adresinden duyurulacak.

ulusalkanal.com.tr