Ülkeye girişlerde test zorunluluğu

Koronavirüs salgınında rekor rakamlar gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 43 milyona ulaştı. Salgında ikinci dalgayı yaşayan Avrupa ülkelerinden peşpeşe yeni tedbir kararları geldi. İngiltere'de ise tam sokağa çıkma yasağının ardından gece, olaylar yaşandı.

Ülkeye girişlerde test zorunluluğu

Dünya genelinde koronavirüse yakalananların sayısı bir ayda 13 milyon artarak 48 milyona ulaştı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1 milyon 225 bini aştı.

Avrupa'da ülkelerinden peş peşe Kovid-19'a karşı yeni tedbirler geldi.

İtalya salgınla mücadelede farklı tedbirler uygulanacak bir strateji izleyeceklerini açıkladı. Bölgeler virüs bulaşma katsayılarına göre kırmızı, turuncu ve sarı olarak 3'e ayrıldı. Vaka sayılarının yoğun olduğu kırmızı bölgelerde iş, sağlık ve zaruri durumlar haricinde tam sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi. Virüs riski orta ve az olan turuncu ile sarı bölgelerde 22 ila 5 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

İngiltere'de Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan karantina kararını uygulanmaya başladı. Ülkede market ve eczaneler hariç bar, restoran, güzellik salonları gibi tüm işletmeler kapatıldı. Ancak karantina kararının uygulandığı ilk gece olaylı başladı.

Polis müdahalesinin ardından sokakalar büyük ölçüde boşalsa da bir grup genç, ulusal karantina kurallarının işe yaramadığını söyledi. Kentin sokaklarında eğlenmeyi sürdürdü.

Avrupa ülkelerinde ikinci dalga koronavirüs salgını devam ederken, İsveç de artan vaka sayıları nedeniyle salgın tedbirleri uygulayan Avrupa ülkeleri arasına katıldı. İsveç’te Başbakan Stefan Löfven (Sitefın Löfen) yaptığı açıklamada "Durum ciddi, yanlış yöne gidiyoruz" dedi. Harekete geçti. Buna göre, restoran ve kafelerde bir masada en fazla sekiz kişi bulunabilecek ve büyük şehirlerin bazı ilçelerinde evde karantina uygulanacak.

Fransa'da sağlık alanındaki olağanüstü halin süresi 14 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca, Fransa'da yapılan bir anket, 10 Fransızdan 7'sinin salgının ikinci dalgasına karşı koymada Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine güvenmediğini ve hükümetin tedbirlerini tutarsız bulduğunu gösterdi.

Slovakya'da salgınla mücadele kapsamında ülkeye giriş yapmak isteyen kişilere negatif test sonucu taşımaları zorunluluğu getirildi.

ingiltere Kovid19 fransa avrupa dünya