Kovid-19 aşısının faz-3 çalışmaları için gönüllü aranıyor

Türkiye'de ilk olarak gönüllü sağlık çalışanlarına yapılan Çin aşısının Faz 3 çalışmasında yeni bir aşamaya geçildi. Aşı pazartesi gününden itibaren gönüllü vatandaşlar üzerinde denenecek. Aşının başarı oranının ise yüzde 92 ile 98 arasında olduğu belirtiliyor. Pfizer(Fayzır) ve BioNTech(Biontek) tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı adayının fiyatı da belli oldu. Doz başına 15 buçuk avro yani 146 buçuk lira ödenecek.

Kovid-19 aşısının faz-3 çalışmaları için gönüllü aranıyor

Tüm dünyaya umut olacak aşı çalışmaları dört koldan sürüyor. Kovid-19'la mücadelede öncü olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin geliştirdiği aşıda yeni aşamaya geçildi.

Aşı Türkiye'de ilk olarak 700'ün üzerinde sağlık çalışanı üzerinde denenmişti. Sinovac firmasının CoronaVac aşısı artık gönüllülere de uygulanacak.

Antikor oluşturan Çin aşısı, pazartesi gününden itibaren gönüllü vatandaşlar üzerinde denenecek. Aşının başarı oranının ise yüzde 92 ile 98 arasında olduğu belirtiliyor.

Toplum gönüllülerine yapılacak aşı için gönüllü olmak isteyenlerin 18-59 yaş aralığında olması gerekiyor. Ayrıca daha önce Kovid-19 geçirmemiş olması da şart.

Vatandaşlar, https://covid19asi.calismasi.info adresinden veya 0850 811 18 80 telefon numarasını arayarak gönüllü olabilecek.

Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin sahibi olduğu BioNTech ile ABD'li Pfizer'in ortak geliştirdiği aşı adayının ise fiyatı belli oldu.

Kovid-19 aşısı adayının fiyatı doz başına 15 buçuk avro yani 146 buçuk lira olarak belirlendi.

Avrupa Birliği'nin firma ile anlaşması kapsamında, 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar avro yaklaşık 42 milyar Türk lirası ödeyeceği açıklandı.

ulusal.com.tr

sağlık türkiye çin Kovid19 faz3 çalışma Bakanlığı aşılama gönüllü