Son referandum anketinin sonuçları açıklandı

Doğu ve Güneydoğu referandumda "hayır" oyu kullanacak. Siyasal Sosyal Araştırmalar Merkezi, 15 ilde yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre bölge halkının yüzde 58.2'si referandumda "Hayır" oyu, yüzde 29.5'i ise "Evet" oyu kullanacak. Kararsızların oranu yüzde 7.9. Seçmenlerin yüzde 2.3'ü sandığa gitmeyeceğini ve yüzde 2.1'i de bu soruya yanıt vermeyeceğini beyan ediyor.

Son referandum anketinin sonuçları açıklandı

Siyasal Sosyal Araştırmalar Merkezi 15 ilde bin 91 kişi ile yüz yüze görüştü. "Referandumda oyunun rengini" sorgu. Neredeyse yüzde 60 oranında "hayır" çıktı.

SAMER, 15 kentte referandum için yaptığı saha araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Yüzde 95 güven aralığı ve yüzde 3 hata payı gözetilen sonuçlara göre; bölge halkının yüzde 58.2'si referandumda "Hayır" oyu kullanacak. "Evet" diyenlerin oranı yüzde 29.5.

Halkın yüzde 7.9'u kararsız olduğunu söylüyor. Yüzde 2.3'ü sandığa gitmeyeceğini ve yüzde 2.1'i bu soruya yanıt vermeyeceğini ifade ediyor.

Oy oranlarına göre karasızların oyu dağıtıldığında ise hayır oyu yüzde 64.6'ya kadar çıkıyor. Evet ise yüzde 32.75'ü görüyor.

Araştırma sonuçlarına 1 Kasım 2015'de AKP oy verdiğini belirtenlerin yüzde 79.8'i referandumda "Evet", yüzde 11.5'i "Hayır" oyu vereceğini belirtti. AKP seçmeninin yüzde 6.5'i kararsız olduğunu, yüzde 1.9'u da sandığa gitmeyeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

referandum son referandum anketi evet hayır anketleri