Avrupa’da her beş kişiden biri kullanmıyor

Avrupa’da her beş kişiden biri kullanmıyor

Geniş kapsamlı bir araştırma gerçekleştiren Eurostat, sonuçları açıkladı. Yapılan araştırmaya göre, 16-74 yaş aralığında Avrupalı vatandaşların her beş kişiden birisi şimdiye kadar hiç internet kullanmadı.

Araştırmaya katılanların % 18’i “İnternetti en son ne zaman kullandın?” sorusuna “Hiçbir zaman” cevabini verdi.

2006 yılında yapılan benzeri bir araştırmada aynı cevabı verenlerin oranı % 48 olarak gerçekleşmişti. Son yıllarda internetten günlük olarak yararlanan Avrupalıların sayısında iki katın üzerinde (% 31’den % 65’e ) artış kaydedildi. Buna rağmen araştırmaya katılanların üçte birinden fazlası her gün internett kullanmıyor.

© Photo: Flickr.com/Marcela Palma/cc-by-nc-sa 3.0

Avrupa’nın en yoğun internet kullanan ülkesi İzlanda seçildi. İzlanda’da araştırmaya katılan her yüz kişiden sadece biri internet kullanmıyor ve ayrıca katılanların % 94’ü her gün kullanıyor. İnternet kullanımında Norveç, Danimarka, Lüksemburg ve İngiltere de de oldukça yüksek değerler kaydedildi.

Avrupa’nın “internete en az bağlı” ülkesi Romanya oldu. Romanya’da araştırmaya katılanların % 39’u bir defa bile internete girmemiş. Ortalama değerlerine göre, dünya vatandaşlarının % 40’ı en az ayda bir defa internete giriyor.

Rusya'nın Sesi Radyosu

avrupa internet insan