Gaziantep'te terör saldırısı

Gaziantep'te sokak düğünündeki patlamada yaralanan vatandaşlar, hastanelere sevk edildi. Polis ekipleri, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu. Öte yandan Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Gaziantep'te terör saldırısı

Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan vatandaşlar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğüne terör saldırısı düzenlendiğini söylemişti.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" demişti.

Patlama sonrası gelen ilk bilgilerde patlamanın düğün salonunda gerçekleştiği ifade edilmişti.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: 30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Gaziantep'teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

AKP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN: MAALESEF HAYATINI KAYBEDENLER VAR

NTV canlı yayınına katılan AKP Gaziantep Millekvekili Mehmet Erdoğan, "Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var." dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Canlı bomba saldırısı olarak görünüyor." ifadelerini kullandı.

AKP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ŞAMİL TAYYAR'DAN İLK AÇIKLAMA

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’teki bombalı saldırının failinin, gelen ilk bilgiler yönünde terör örgütü IŞİD’in yaptığını söyledi. Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100’ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü IŞİD’in yaptığını kaydederek, şöyle konuştu: "Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100’ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ’in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu’dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

ulusalkanal.com.tr

patlama ​Gaziantep bomba şahinbey gaziantep saldırı