İkinci bayrak krizi

Diyarbakır'da yaşanan bayrak indirme krizinden sonra ikinci bir kriz de Cizre'de yaşandı. PKK'lılar askeri birliğin nöbet kulübesine PKK flaması ve Abdullah Öcalan posteri astı. Birliğin komutanı ise olaya müdahale etmek yerine, HDP milletvekilinden posterin indirilmesi için ricacı oldu.

İkinci bayrak krizi

AKP- PKK ortaklığında yürütülen bölünme sürecinde yaşanan skandallara yenisi eklendi. Diyarbakır'da yaşanan Türk Bayrağının indirilmesi krizinin ardından ikinci bir kriz de Şırnak'ın Cizre İlçesinde yaşandı.

IŞİD saldırlarını protesto adı altında yelem yapan PKK sempetizanları sınıra yürüdü. Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Saklan Deresi yakınına gelen PKK'lılar Askeri bölgeye girdi. Yürüyüşe katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal, "sınırda Rojava için nöbet tutacaklarını" duyurdu.

Askeri bölgede bulunan nöbet kulubesine çıkan PKK'lılar kulübeye Abdullah Öcalan ve PKK flamaları asarak slogan atmaya devam etti.

Asıl skandal bu olayın ardından yaşandı. Bölgede görevli askeri yetkilileri olaya müdahale etmedi. Müdahale yerine, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı aranarak olayın bitirilmesi için ricacı olundu.

PKK flaması asılan kulübenin, artık kulanılmayan eski bir nöbet kulübesi olduğu savunması yapıldı.

Büyük tepki toplayan Diyarbakır'daki bayrak indirme olayından sonra yaşanan bu skandal için nasıl bir tepki verileceği ise merak konusu oldu.

ulusalkanal.com.tr

şırnak Cizre