Eğitim Bir-Sen'den skandal fişleme

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde okul müdürlüğü mülakatında yapılan fişlemeye eğitimcilerden tepki yağdı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Eğtim İş Genel Başkanı Veli Demir de müdürlük sınavlarının geçersiz sayılacağını belirtti.

Eğitim Bir-Sen'in Şanlıurfa Birecik temsilcisinin hazırladığı fişleme listesi eleştiri oklarını Milli Eğitim Bakanlığı'na yöneltti. Eğitim Sendikaları Milli Eğitim Bakanı'nı istifa'ya çağırdı, sınavların geçersiz olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Birecik'te Müdürlük mülakatına girecek 64 öğretmenin siyasi görüşleri doğrultusunda fişlendiği ortaya çıkmıştı.Eğitim Birsen'e yakın adayların karşısında düzgün, karakterli gibi nitelemeler yapılmış, diğer adaylar ise üye oldukları sendikalarla etiketlendirilmişti.

Eğitim Bir-Sen Birecik İlçe Temsilcisi Nahsen Aydın tarafından hazırladığı fişleme listesine tepki yağdı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu tür uygulamaların diktatörlüklerde görülebiliceğini belirtti.

Koncuk, fişleme listesinin müdürlük sınavlarındaki torpil iddialarını da kanıtladığını ifade etti. Sendika olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Fişleme listesine bir tepkide Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’den geldi. Demir skandalın ardından müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarının meşru sayılamayacağını kaydetti.

Demir, Milli Eğitim Bakanı'nı istifaya davet etti. Fişleme yapanların hesap vereceklerini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr