Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok

Azerbaycan Lideri İlham Aliyev, ağır bir yenilgi yaşayan Ermenistan'ın "ateşkes" çağrısına sert yanıt verdi. "Bunları defalarca duyduk. Bir 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok" dedi. Azerbaycan lideri ateşkesin ancak, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi ile mümkün olacağını vurguladı. Türkiye'ye yönelik suçlamalar da Aliyev'in gündemindeydi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "kanıt göster" diye seslenen Aliyev, Ermenistan'daki yabancı militanlar ile ilgili ellerinde kanıtlar olduğunu söyledi..

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok

Azerbaycan vatan savaşında. Ermenistan, Azerbaycan'ın karşısında ağır darbe aldı. Paşinyan hükümeti çareyi Minsk'te buldu. "Ateşkes" dedi. Azerbaycan lideri ise uluslararası arenaya " Bir 30 yıl daha beklemeyiz" diye seslendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Al Jazeera televizyonuna röportaj verdi. AGİT Minsk Grubunun yıllardır herhangi bir çözüm üretmediğini vurgulayan Aliyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin işgale kayıtsız şartsız son verilmesi gerektiği yönündeki 4 kararının Erivan yönetimince hiçe sayıldığını da hatırlattı.

Aliyev "Ateşkes için tek şart, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi" dedi.

Türk ordusunun Azerbaycan saflarında savaştığı iddialarına da yanıt verdi Aliyev.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye'nin Suriye'den Azerbaycan sınırına yabancı savaşçı yolladığı iddialarına da sert çıktı Aliyev. "Hiç bir kanır göstermeden açıklamalar yapııyor" dedi. Macron'a "Bize kanıt göstersin" diye seslendi.

Aliyev Macron'un Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına karşılık, Ermenistan'ın bölgedeki faaliyetlerini işaret etti. "Bizim Ermenistan'ın Ortadoğu'ya militan getirdiğine ilişkin kanıtımız var" dedi.

Öte yandan Aliyev ve Macron arasında bir telefon görüşmesi de yapıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev'i telefonla arayan Macron, çatışmadan duyduğu endişeyi dile getirdi, ateşkes sağlanması ve müzakerelerin yeniden başlaması çağrısında bulundu.

İşgal altındaki toprakların bir kısmını kurtardığını vurgulayan Aliyev de Erivan yönetiminin müzakere sürecini sekteye uğratacak adımlar atarak sürece ağır darbe vurduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev