İşsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik tablosu giderek kötüleşiyor. Verileri Türkiye İstatiktik Kurumu paylaştı. İşsizlik haziran ayında 0,4 puan artışla yüzde 13,4 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı yaklaşık 2 milyon kişi azaldı. En büyük sorunlardan olan genç işsizlik ise yüzde 25'i aştı. Rakamları değerlendiren Çalışma hayatı uzmanı Yıldırım Koç verilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İş aramayan ama iş bulduğunda çalışmaya hazır olan oranın çok fazla yükseldiğini vurguladı.

İşsizlik rakamları açıklandı

İşsizlik haziranda yüzde 13,4'e yükseldi. Verileri Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı.

Haziranda geçen yılın aynı ayına göre 0,4 puan artışla yüzde 13,4 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı ise 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişi olarak kaydedildi.

Aynı dönemde 2 milyon 134 bin kişi iş gücünden ayrıldı. İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 981 bin kişi azalarak 26 milyon 531 bin kişi, istihdam oranı ise 4,0 puanlık azalış ile yüzde 42,4 oldu.

Verilerde genç işsizlik oranı yine dikkat çekti. Daha önce yüzde 25'i aşan genç işsizlik oranı yeni artışla birlikte Haziran'da yüzde 26,1'e çıktı.

Tarım dışı işsizlik oranında da artış gözlendi. 0,6 puanlık artışla birlikte tarım dışı işsizlik yüzde 15,9 olarak hesaplandı.

HABER: DİLEK DOĞAN

ulusal.com.tr

TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik