Çeşmelilerin gözü ot festivalinde
Ege otları, ot yemekleri ve tıbbi bitkilerin tanıtıldığı Alaçatı Ot Festivali'ne katılımın bu yıl 200 bini aşması bekleniyor.
Çeşme'de düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'ne katılımın 200 bini aşması bekleniyor.
Çeşme'de 7 yıl önce düzenlenmeye başlanan Alaçatı Ot Festivali, tek başına bir destinasyon haline geldi.
Çeşme ve çevresinde yaşayan kadınların doğadan topladıkları otları ve bu otlarla hazırladıkları lezzetleri satışa sundukları çarşının oluşturulduğu, otlarla ilgili bilimsel paneller, yarışmalar, tadım etkinlikleri ve eğlencelerin yapıldığı festival bu yıl 6-9 Nisan'da düzenlenecek.
Geçen yıl yaklaşık 500 standın açıldığı festival için bu yıl 2 günde bin 200 başvuru yapıldı. Festival tarihi açıklanmadan tur satışlarına başlayan seyahat acenteleri, 2 ve 3 gün konaklamalı tur paketleri hazırladı. Çeşitli kentlerden otobüsle günübirlik seferlerin de düzenleneceği festivalin bu yıl 200 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivalin özellikle geçen yıl beklenenin çok üzerinde bir katılımla gerçekleştiğini, 100 bin ziyaretçi beklenen festivale bunun iki katı misafir gelince ilçe olarak zorlandıklarını söyledi.
Bu yıl hazırlıklı olduklarını, seyahat acenteleri ve otellerle birlikte çalıştıklarını, daha planlı bir festival düzenleyeceklerini anlatan Dalgıç, "Normalde nisan ayını sessiz geçiren Çeşme, Ot Festivali sayesinde sezonu erken açıyor. Yazlık işletmelerin birer birer kapılarını açtığına şahit oluyoruz. Bu hem Çeşmeli için hem turizmci için de moral oldu." dedi.
"Çeşme'de tüm sokakların dolacağı bir döneme giriyoruz"
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de Ot Festivali'nde geçen yıl yakalanan ivmenin tekrarlanacağını belirterek, "Otellerde yaklaşık yüzde 70'lik doluluk oranlarına ulaştık, festivali tamamen dolu geçireceğiz. Günlük turlarla birlikte Çeşme'de tüm sokakların dolacağı bir döneme giriyoruz. " diye konuştu.
Festival için hazırlıklara başlayan Çeşmeli kadınlar da havaların ısınmasıyla canlanan doğadan ot toplamaya başladı. Topladığı otları ve bu otlardan hazırladığı gıdaları festivalde kurduğu stantta satan Şermin Tunç, otların yöre kadınlarının en önemli geçim kaynağı haline geldiğini söyledi.