Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü: ''Türkiye'den üçüncü ülkelerin sorumluluklarını üstlenmesi beklenemez''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İngiltere Başbakanı Boris Johnsın ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Afganistan'daki gelişmeler ele alındı. Erdoğan, göç konusunda uluslararası toplumun bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü: ''Türkiye'den üçüncü ülkelerin sorumluluklarını üstlenmesi beklenemez''

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmede göç konusunu değerlendirdi.

AB Konseyi Başkanı Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'nin göçmenleri kabul etmesini talep etti.

Erdoğan ise yalnızca küçük bir kısmına kapılarını açtıklarını, bu tür sembolik adımlarla meselenin üstesinden gelinemeyeceğini belirtti, "Türkiye'den üçüncü ülkelerin sorumluluklarını üstlenmesi beklenemez" dedi.

ERDOĞAN'DAN ULUSLARARASI ÇÖZÜM VURGUSU

İngiltere Başbakanı Johnson ile yaptığı görüşmede ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'da mevcut önceliğin vatandaşların tahliyesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, Afganistan ve İran'da gerekli tedbirler alınmazsa yeni göç dalgasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere uluslararası toplumun bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Afganlılara kendi topraklarında ve komşu ülkelerde yardım sağlanması gerektiğinin de altını çizdi.

cumhurbaşkanı Afganistan tayyip erdoğan Göç İngiltere Başbakanı