Oy pusulası neden fazla?

Yerel seçimlere 5 gün kala fazla basılan oy pusulaları ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi. YSK Başkanı Sadi Güven, fazla basılan pusulalar için" kanunen sandığa gönderilecek pusulaların yüzde on beş fazlası basılmak zorunda " dedi

Oy pusulası neden fazla?

Yerel seçimlerde son 5 güne girildiğinde Yüksek Seçim Kurulu fazla basılan oy pusulaları ile ilgili açıklama yaptı.

YSK Başkanı Sadi Güven, fazla oy pusulası basılmasının nedenini açıkladı.

"Seçimlerde oy kullanacak kesinleşen seçmen sayısının 52 milyon 695 bin 831. Büyükşehir statüsündeki bir ilin ilçesinde yaşayan vatandaş, ilçe belediye meclisi, ilçe belediye başkanlığı, büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacağını dolayısıyla 3 pusulaya ihtiyacı var. Bu nedenle en az 150 milyon 438 bin 809 oy pusulasına ihtiyacımız var"

Güven, fazla pusula basılmasının kanuni zorunluluk olduğunu söyledi.

"Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçim Hakkında Kanun'un 18. maddesinin (h) fıkrasında, "her sandığa kullanılacak oy pusulasının yüzde 15 fazlası gönderilir" diyor. Dolayısıyla bu rakamın en az yüzde 15 fazlasını basmak durumundayız ki, bu rakam da 173 milyon 4 bin 633"

YSK Başkanı Sadi Güven, seçimler için tüm hazırlıklarını yaptıklarını, sahte ve mükerrer oy kullanmanın mümkün olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

yüksek seçim kurulu oy pusulası sadi güven