Keskin nişancının kimliği açıklandı

Dallas'ta beyaz polisleri vuran keskin nişancının kimliği açıklandı. 25 yaşındaki saldırgan Micah Xavier Johnson'un ABD ordusunda görev yaptığı ortaya çıktı. Zanlının evinde yapılan aramada bomba malzemeleri, silah ve mühimmat bulundu.

Keskin nişancının kimliği açıklandı

Amerika'da beş polisi öldüren keskin nişancının 25 yaşındaki Micah Xavier Johnson olduğu açıklandı. Keskin nişancı saldırganın ABD ordusunda görev yaptığı öğrenildi.

Johnson'ın yaşadığı evde arama yapan polisler bomba yapımında kullanılan malzemeler, tüfekler, balistik yelekler ve cephane bulunduğunu duyurdu. saldırganın terör bağlantısı olmadığını belirtildi.

Ancak saldırıyı Black Power Political Organization- Siyah Güç Siyasi Örgütü'nün üstlenmişti. Amerikalı yetkililer bu konuda şu ana kadar açıklama yapmadı.

ABD'de iki siyahın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri birçok eyalete yayıldı.

California, Georgia, New York, Louisiana gibi yaklaşık 10 eyalette ve Beyaz Saray'ın önünde göstericiler protesto gösterisi yaptı.

Eylemlerdeki temel sloganı ise "Siyahların Hayatı Önemlidir" oldu.

Amerika'da yaşanan saldırıyı New York Post gazetesi "İç savaş" olarak yorumlarken New York Times gazetesi "Dallas'ta kaos var" ve Washington Post ise "Küçük bir savaş" şeklinde duyurdu.

Ülkesinde yaşanan saldırılar nedeniyle Obama, Avrupa seyahatini yarıda keserek hafta başında Dallas'ı ziyaret edecek.

ABD'deki protestolara rağmen Atlanta’da siyahi bir erkek ağaca asılı halde bulundu. Polis, olayın bir intihar olduğunu savunuyor.

Ancak çevre sakinleri beyazların ırkçı örgütü Klu Klux Klan'ın önceki gün bildiri dağıttını ve ırkçı örgütün siyahi genci öldürmüş olabileceklerini dile getiriyor.

ulusalkanal.com.tr