Endonezya'da kurbanlar defnedilmeye başlandı

Geçtiğimiz hafta deprem ve tsunami ise sarsılan Endonezya'da hayatını kaybedenler için defin işlemlerine başlandı. Felaket bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altından çıkarılan naaşların gömülebilmesi için toplu mezar yerleri hazırlandı.

Endonezya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami felaketinde, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sulawesi Adası'nda yaşanan afette şu ana kadar binden fazla insan hayatını kaybetti. Naaşların gömülebilmesi için toplu defin alanları hazırlandı.

Ölenlerin yakınlarının daha sonra mezar yerlerini teşhis edebilmesi için kurbanların fotoğrafları çekiliyor.

Deprem ve tsunamiden etkilenen bazı bölgelere halen erişim sağlanamadı. Öte yandan afetten etkilenen kentlerde hapishanelerde kalan bin 425 mahkum firar etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'ya taziyede bulundu. Endonezyalı mevkidaşı ile telefonda görüşen Erdoğan, Türkiye'nin Endonezya'ya her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

Ülkede 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Dongala ve Palu kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu.

ulusal.com.tr

deprem endonezya tsunami