16 ilde FETÖ operasyonu: Onlarca gözaltı var

İzmir merkezli 40, İstnabul merkezli 16, Ankara merkezli ise 14 ilde FETÖ’nün Türk Ordusu içindeki kripto yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen 141 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

16 ilde FETÖ operasyonu: Onlarca gözaltı var

Türk Ordusu içine yerleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü’nün kripto unsurlarına İzmir, İstanbul ve Ankara merkezli operasyonlar düzenlendi. 141 şüphelinin yakalanması için İzmir merkezli 40, İstnabul merkezli 16, Ankara merkezli 14 ilde operasyon düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü’nün kripto astsubaylar yapılanmasına operasyon emri verdi. 40 ilde 37’si muvazzaf toplam 54 şüpheliden 41’ini yakaladı.

Operasyon talimatı verilen kişilerin mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 30'unun Türk Silahlı Kuvvetlerinde aktif olarak çalıştığı, 11'inin ise ihraç edilmiş olduğu belirtildi.

Tamamı astsubay olan şüphelilerin, 24'ünün Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 13'ünün Jandarma Genel Komutanlığı, 10'unun Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 7'sinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına mensup olduğu ifade edildi.

13 şüphelinin yakalanması içinse çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Operasyon merkezlerinden biri de İstanbul’du. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri yapılanması kapsamında yürütülen soruşturmada kapsamında 62 şüphelinin yakalanması için 16 ilde operasyon talimatı verdi.

Şüphelilerin örgüt imamlarıyla ankesörlü ya da sabit hatlarla irtibat kurdukları tespit edildi. Ayrıca gözaltı kararına itirafçı beyanları ile teşhis işlemlerinin de etkili olduğu belirtildi. Operasyonlarda 62 şüpheliden 30’u yakalandı. Firari 32 kişiyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Ankara’da da FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanması operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 14 ilde 21’i ihraç edilmiş 25 astsubayın gözaltına alınmasına karar verdi. Şüpheli askerlerin mahrem imamlarla ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edildi.

ulusal.com.tr

istanbul fetö Türk Silahlı Kuvvetleri