Nejat Güllü serbest bırakıldı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bilgisine başvurulan Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nejat Güllü serbest bırakıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 27 şüpheli tutuklanırken, Nejat Güllü'nün de içinde yer aldığı 52 şüpheli adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 65 kişi ile adli kontrol talebiyle sevk edilen 14 kişinin hakimlik sorguları sona erdi.

Hakimlik, aralarında Faruk Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 27 şüphelinin "FETÖ'ye üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 52 şüpheliyi ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Serbest kalan şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Hakimlik kararında, savcılığın sevk yazısına ve FETÖ'nün yapılanmasına yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

nejat güllü