Tuncer Kılınç'tan S-400 değerlendirmesi

Aydınlık gazetesinin "Komutanlar NATO'yu sorguluyor" yazı dizisi devam ediyor. MGK Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, NATO'nun teröre destek çıktığını söyledi. S-400'ler ile ilgili de konuşan Kılınç, "S-400'lerin alınması ülkemizin yararınadır." dedi.

Tuncer Kılınç'tan S-400 değerlendirmesi

"NATO teröre destek çıktı." Aydınlık gazetesinin "Komutanlar NATO'yu sorguluyor" yazı dizisinin dördüncüsü bu başlıkla yayımlandı.

Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Aydınlık'a konuştu. Hedefinde NATO vardı. Kılınç, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerini değerlendirdi.

"YILLARCA TERÖRE DESTEK ÇIKTILAR"

MGK Eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılın, "Yıllarca biz Güney Doğu'daki terör olaylarında birlikte hareket edelim, terörün üzerine birlikte gidelim dedik. Masa başında "tabi tabi" dediler, sonrasında arkadan dolanıp teröre destek çıktılar" dedi.

Çeşitli birliklerde komutanlık ve NATO karargahında görev yapan Emekli Orgeneral Kılınç, S-400'ler konusunda Berk Özer'in sorularını yanıtladı. Kılınç Paşa, "S-400'ler alınmalıdır." dedi.

"S-400'LER ALINMALIDIR"

Kılınç, "S-400'lerin alınması ülkemizin yararınadır. Çünkü aynı görevi yapabilen bir sistemi, biri 4-5 kat pahalıya veriyorsa, biri daha ucuza veriyorsa; ucuz olanı tercih edeceksin. S-400'lerin alınması NATO için de faydalıdır" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

s-400 Tuncer Kılınç