Suriyeli gençlerin kaldığı otelin camları taşlandı

Konya'da bir grup Suriyeli ile Türk vatandaşları arasında çıkan kavga gerginliğe neden oldu. Öfkeli kalabalık, 'Konya'da Suriyeli' istemiyoruz diyerek Suriyeli gençlerin kaldığı oteli taşladı.

Suriyeli gençlerin kaldığı otelin camları taşlandı

Konya'da Suriyeli gerginliği yaşandı. İki grup arasında çıkan kavdada Suriyelilerin kaldığı otgel taşlandı.

Olayın ardından polis biber gazlı müdahalede bulundu ancak kalabalık dağılmadı. Otelde kalan yaklaşık 20 Suriyeli, Çevik Kuvvet otobüsüyle bölgeden uzaklaştırıldı.

Olay, saat 00:10 sularında merkez Karatay İlçesi'nde meydana geldi. Bir grup Suriyeli genç ile kaldıkları otelin önünde vatandaşlar arasında kavga çıktı. Kavganın ardından Suriyeli gençler, otele sığındı.

Kavgayı duyan çevre sakinleri de Suriyeli gençlerin kaldığı otelin önünde toplanıp, otelin camlarını taşladı. Suriyeli gençler de taş atarak karşılık verdi. Suriyelilerin attığı taşlar polise de isabet ederken, 3 kişi başından yaralandı.

Olay yerine başta çevik kuvvet olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, öfkeli kalabalığı sakinleştirmek istedi. Kalabalığın, otele girmek istemesi ve karşılıklı taşlamanın devam etmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi.

'Konya'da Suriyeli istemiyoruz.', 'Polise uzanan eller' kırılsın sloganları atan kalabalık ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Kalabalığın dağılmaması üzerine polis, otelde kalan yaklaşık 20 Suriyeli genci Çevik Kuvvet otobüsüne bindirerek otelden uzaklaştırdı. Durumu fark eden kalabalık otobüsü taş yağmuruna tuttu.

Öfkeli kalabalık yaklaşık 1 saat süren ikna sonucu bölgeden ayrıldı. Bazı kişiler ise bölgedeki Suriyelilerin ev ve işyerlerini taşladı.

Konya'da dün de kent merkezinin farklı noktalarında Suriyelilere yönelik yapılan saldırılar sonucu 5 Suriyeli bıçaklanarak yaralanmıştı. Geçen 10 Temmuz günü de Beyşehir ilçesinde köpeğe tekme atma meselesi yüzünden çıkan kavgada 1'i Suriyeli 2 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Konya otel suriyeli