''PKK yöneticileri İmralı'ya gidebilir''

"Cemil Bayık ve Duran Kalkan, İmralı'ya gidebilir" Bu açıklamayı PKK'nın Avrupa yöneticilerinden Zübeyir Aydar yaptı. Aydar, kendisinin Türkiye'ye dönebileceğini, Bayık ve Kalkan'ın da İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşebileceğini söyledi.

''PKK yöneticileri İmralı'ya gidebilir''

PKK'nın Avrupa yöneticilerinden Zübeyir Aydar, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgüt yöneticilerini yanına istediğini, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın Kandil'den İmralı'ya gidebileceğini söyledi.

Aydar, Habertürk gazetesine verdiği röportajda Türkiye'ye döneceğinin sinyalini verdi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında "tutuklanmama güvencesi" verdiğini hatırlatan Aydar, "diğer mahkemelerin de böyle bir güvence vermesini, üst mahkemeden karar çıkmasını" istedi.

Açılım görüşmelerine de değinen Aydar, Öcalan'ın kendi örgütünden danışman çalıştırabilmesi gerektiğini ifade etti. Aydar, "Bu durumda örgütten birisi mesela Cemil Bayık veya Duran Kalkan şartların oluşması durumunda İmralı'ya gidebilir" dedi.

Aydar açılım görüşmelerine de uluslararası güçlerin de katılmasını talep etti, uluslararası bir "üçüncü göz" gerektiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr