İsrail basınında FETÖ övgüsü: Fethullah Gülen'e çok şey borçluyuz

İsrail'den çarpıcı bir FETÖ yorumu geldi. The Times of İsrael gazetesinden Alon Goshen-Gottstein, İsrail'in Fetullah Gülen'e çok şey borçlu olduğunu yazdı. İngiliz basınında ise FETÖ'nün İngiliz parlamentosundan bir milletvekiline 115 bin 994 sterlin vediğini haberleri çıktı.

İsrail basınında FETÖ övgüsü: Fethullah Gülen'e çok şey borçluyuz

Darbe girişiminden sonra İsrail medyasında önemli bir Fethullah Gülen Örgütü değerlendirmesi kaleme alındı.

The Times of İsrael gazetesinden Alon Goshen-Gottstein, Gülen'i öven bir yazı kaleme aldı. Goshen-Gottstein yazısında Mavi Marma'a olayına dikkat çekerek Gülen'in bu dönem İsrail'in varlığına sahip çıktığını yazdı. Erdoğan ile Gülen'in aralarının en iyi olduğu dönemde bile Gülen'in Mavi Marmara gemisinin gönderilmesine karşı çıktığını vurguladı.

Goshen-Gottstein ayrıca böyle bir dönemdeki tavrından dolayı İsrail'in Fetullah Gülen'e çok şey borçlu olduğunu yazdı. Gülen'i "Teröre ve şiddete karşı, insan hakları konusunda saygılı dini lider" olarak tanımlayan Goshen-Gottstein, FETÖ ile dostluğunun 20 yılına dayandığını belirtti.

İngiliz basınından The Times'ın İstanbul'daki muhabiri Hannah Lucinda Smith'in FETÖ'nün bir İngiliz milletvekiline para verdiğini yazdı.

Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı aracılığı ile sipariş edilen ve Türkiye'yi eleştiren rapor için Muhafazakar Parti milletvekili Edward Garnier'e 115 bin 994 sterlin ödendi.

Haberde "Türkiye'de hukukun üstünlüğü ve İnsan Haklarına Saygı" başlıklı raporda özellikle, Türk hükümetinin Gülen Cemaati ile bağlantılı kuruluşlara karşı eylemlerinden söz edildiği belirtiliyor. Ayrıca rapor dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron'a ve Dışişleri Bakanı Phillip Hammond'a gönderildiği aktarıldı.

ulusalkanal.com.tr