Öcalan: Demirtaş uluslararası bir proje

Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, Abdullah Öcalan'ın MİT heyetiyle yaptığı görüşmeden kritik başlıkları yazdı. Görüşmede Öcalan'ın heyete, "Demirtaş uluslararası bir proje" dediği belirtildi. HDP'li Sırrı Süreyya Önder ise ifadeleri yalanladı, "bunlar bilgilerini değil temennilerini yazıyorlar" dedi.

Öcalan: Demirtaş uluslararası bir proje

"Selahattin Demirtaş uluslarası bir proje". Abdullah Öcalan'ın MİT heyetiyle yaptığı görüşmede bu ifadeyi kullandığı ortaya çıktı.

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesinde Öcalan'ın heyetle yaptığı görüşmeden başlıkları aktardı. Görüşmede Öcalan'ın Demirtaş için "uluslararası bir proje" dediği belirtildi.

Öcalan'ın Selahattin Demirtaş'ı göz göre göre parlatılmasına da dikkat çektiği ifade edildi.

Habere HDP kanadından tepki geldi. HDP'li Sırrı Süreyya Önder, "Öcalan ile görüşmelerde böyle bir söz kesinlikle geçemez." dedi. Haberin bilgi değil temenni olduğunu savundu.

Öcalan'ın Demirtaş'a yönelik benzer sözleri İmralı tutanaklarıyla da ortaya çıkmıştı. 17 Ağustos 2013 tarihli görüşmede Öcalan Demirtaş'a "Önderlik iddianız varsa ki isteğiniz, hevesiniz var. Sizi ölçüp biçmeye, sizi sahneye çıkarmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Öcalan, Demirtaş'a PKK'nın ölüm listesine giren Osman Öcalan ve Nizamettin Taş gibi isimleri hatılatmıştı.

ulusalkanal.com.tr

abdullah öcalan selahattin demirtaş