Dünya gençliği İstanbul'da! Gençlik kurultayı toplandı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğünde yapılan "Uluslararası Antiemperyaslit Gençlik Buluşması" İstanbul'da devam ediyor. Buluşmanın ikinci gününde 3 farklı oturum düzenlendi. Emperyalizm konusu masaya yatırıldı çözüm yolları tartışıldı

Dünya gençliğini bir araya getiren "Uluslararası Antiemperyaslit Gençlik Buluşması" İstanbul'da devam ediyor.

Açılış konuşmaları ve görsel şölenlerin yapıldığı ilk günün ardından gençler, 2. günde ise Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği’nin kurultayını topladı.

7 kıtadaki 25 ülkeden 75'in üzerinde temsilcinin katıldığı kurultayda gençlik forumu da yapıldı. 5 oturum şeklinde yapılan forumda dünyanın ve gençliğin güncel sorunları tartışıldı.

Emperyalist yayılmacılığa ve saldırganlığa karşı mücadele çağrısı yapan gençler, emperyalizmin medya, eğitim ve kültür araçlarını nasıl kullandığına da dikkat çekti.

İlk oturumda söz alan Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, dünya gençliğine emperyalizme karşı birlik çağrısı yaptı.

Dünya Antimeperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu, antiemperyalist gençliğin ortak mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Cem Dikmen de forumlarda alınan kararların ortak bir deklarasyon olarak duyuracaklarını söyledi.

ulusal.com.tr

tgb